Gürkan Özturan: Bir diğer taraftan bakıldığında da, geçtiğimiz yılki yasanın medya özgürlüğü üzerindeki etkilerini izlediğimiz “Sosyal Medya Yasasının Basın Özgürlüğüne Etkisi İzleme Araştırması” başlıklı bir rapor da yayınladık Medya Araştırmaları Derneği olarak.
Evrensel, 15 Ekim 2021
Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), “Sosyal Medya Yasasının Basın Özgürlüğü Üzerine Etkileri İzleme Araştırması” Etkiniz desteğiyle yayımladı.
Etkiniz, 16 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) ‘nin hazırladığı rapor, 1 Ekim 2021’de yürürlüğe giren yönetmelikle kapsamı genişletilen ve dijital alandaki kısıtlamaları daha çok mümkün kılan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un sonuçlarına odaklanıyor ve politika önerileri sunuyor.
Sosyal Kafa, 14 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), Sosyal Medya Yasasının Basın Özgürlüğü Üzerine Etkileri İzleme Araştırmasında 658 içerik için kaldırma kararı verildiğini belirledi.
Halk TV, 13 Eylül 2021
Komela Lêkolînên Medyayê (MEDAR) bandora Qanûna Medya Civakî ya li ser biryarên rakirina naveroka nûçeyan û azadîya çapemenîyê ya li Tirkîye raportek amade kir û parve kir.
Denge Amerika, 12 Eylül 2021
MEDAR'ın araştırmasına göre en çok iş insanları, bakanlar ve avukatlar içerik kaldırma talebinde bulunuyor.
dokuz8HABER, 11 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR)’nin hazırladığı rapor, 1 Ekim 2021’de yürürlüğe giren yönetmelikle kapsamı genişletilen ve dijital alandaki kısıtlamaları daha çok mümkün kılan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un sonuçlarına odaklanıyor ve politika önerileri sunuyor.
Susma Platformu, 10 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği, içerik kaldırma kararları üzerinden Sosyal Medya Yasası'nın basın özgürlüğünü nasıl etkilediğine ilişkin hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı. En çok kaldırma emri iletilen yayın organları olarak 80 içerikle gazetemiz Cumhuriyet oldu.
Cumhuriyet, 9 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), “Sosyal medya yasasının basın özgürlüğü üzerine etkisini” inceledi. Araştırmaya göre, en çok “Haber içeriği kaldırma talebi” “Yolsuzluk ve usulsüzlük” konulu haberlere geldi. En çok talep ise 103 içerik ile iş insanlarından ve 85 içerik ile bakanlardan geldi.
Anka Haber, 9 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kabul edilip 1 Ekim itibariyle tam anlamıyla yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası’nın basın özgürlüğünü nasıl etkilediğine ilişkin bir rapor hazırladı.
Yeşil Gazete, 9 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), “Sosyal medya yasasının basın özgürlüğü üzerine etkisini” inceledi. Araştırmaya göre, en çok “Haber içeriği kaldırma talebi” “Yolsuzluk ve usulsüzlük” konulu haberlere geldi. En çok talep ise 103 içerikle iş insanlarından ve 85 içerikle bakanlardan geldi.
A3 Haber, 9 Eylül 2021
Medya Araştırmaları Derneği'nin 'Sosyal Medya Yasasının Basın Özgürlüğü Üzerine Etkileri İzleme Araştırması'nda, yasanın fiilen, yurttaşların haber alma hürriyetini kısıtlamaya yönelik kullanıldığı sonucuna ulaşılıyor. Araştırmada, yasa kapsamında hayata geçirilen yaptırımların ifade ve iletişim özgürlüğüne erişimde olumsuz sonuçlar doğurabileceği vurgulanıyor ve düzenlemenin yeniden yapılandırılması gerektiği belirtiliyor.
Sivil Sayfalar, 9 Eylül 2021
İklim Haber, kent, çevre ve iklim krizi bağlamında medyanın sürdürülebilirliğini, yedi yıldır yurttaş gazeteciliğini deneyimleyen dokuz8HABER ile bir röportaj gerçekleştirdi.
İklim Haber, 6 Ağustos 2021
Medya Araştırmaları Derneği, ICFJ (International Center for Journalists) işbirliğiyle “Yeni Nesil Araştırmacı Gazetecilik Eğitimleri” düzenliyor. Alanında uzman, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren eğitmenlerle birlikte, teori ve pratik bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak hazırlanan eğitimler iki seans olarak temmuz ayında İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek.
Sivil Alan, 24 Mayıs 2021














Medya Araştırmaları Derneği'nin düzenlediği “Yeni Nesil Araştırmacı Gazetecilik Eğitimleri” Temmuz ayında İstanbul ve Ankara’da başlıyor. Son başvuru tarihi 10 Haziran 2021.
Sivil Sayfalar, 21 Mayıs 2021

dokuz8 TV’ye konuk olan MEDAR Saha Araştırmacısı Dilek İçten, MEDAR Araştırma Direktörü Yunus Erduran ve CFWIJ Orta Doğu Koordinatörü Damla Tarhan, gazeteci Sibel Hürtaş’ın moderatörlüğünde yerel medyada çalışan kadın gazetecilerin karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.
dokuz8HABER, 5 Mayıs 2021

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) 7 Mart Cumartesi günü “Yerel Medya ve Kadın Gazeteciler” webinar (çevrimiçi seminer) düzenledi. Bursa’dan Kars’a pek çok ilden kadın gazeteci sorunlarını anlattı, bilgi paylaşımında bulundu. Konuşulanlar sonucunda yerelde de kadın gazetecilerin genelden çok farklı sorunlar yaşamadığı ancak bunları daha yoğun yaşadığı ortaya çıktı.
Gazete Kadıköy, 11 Mart 2021

Toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık kadınlar için her sektörde mesleki engeller ve hak ihlalleri yaratıyor. Bu engel ve ihlallere ürettikleri haberler ile ses getiren kadın gazeteciler ise kendi mesleki faaliyetleri esnasında da benzer cinsiyetçi ayrımcılık ve engellerle karşılaşıyor.
dokuz8HABER, 9 Mart 2021

MEDAR’ın “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporuna göre sahada ayrımcılık kadın gazetecilere saha görevi verilmemesi ile başlıyor. Saha için ağırlıklı olarak erkek gazeteciler görevlendiriliyor.
Euronews TR, 7 Mart 2021

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Etkiniz’in desteğiyle birlikte yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli bir kalitatif (nicel) araştırma gerçekleştirdi.
Sivil Alan, 14 Ocak 2021

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Etkiniz’in desteğiyle birlikte, yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen araştırmanın sonuçları yayınlandı.
İlkses Gazetesi, 06 Ocak 2021

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” araştırmasının sonuçlarını yayımladı.
Aydınlık, 31 Aralık 2020

“Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporu, kadın gazetecilerin karşılaştığı sorunları alandan veriler ışığında gözler önüne serdi.
Görünüm Gazetesi, 30 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Etkiniz’in desteğiyle birlikte, yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli bir kalitatif (nitel) araştırma gerçekleştirdi.
Can Haber, 29 Aralık 2020

MEDAR ve Etkiniz işbirliğiyle Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak araştırması yayınlandı.
Mersin Haberci, 29 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) yerel medyada çalışan kadın gazetecilerle yaptığı “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı araştırmasının sonucunu açıkladı.
Samsun’un Nabzı, 29 Aralık 2020

Kadın gazeteciler maaş eşitsizliği, sözleşme ve sosyal güvence eksikliği, adaletsiz iş yükü, mobbing, cinsel taciz ve şiddet gibi hak ihlallerine maruz kalıyor. Kadın gazetecilerin yaşadıkları sorunlar Medya Araştırmaları Derneği'nin hazırladığı “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak” raporunda anlatıldı.
Gazete Duvar, 29 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Etkiniz’in desteğiyle birlikte, yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli bir kalitatif (nitel) araştırma gerçekleştirdi.
Mesele 121, 28 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Etkiniz’in desteğiyle yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı araştırmayı hazırladı.
Kültür Servisi, 28 Aralık 2020

MEDAR Etkiniz’in desteğiyle birlikte, yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceledi.
Medya Koridoru, 28 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği'nin yaptığı araştırmaya katılan kadın gazeteciler, yerel medyada, 'gece geç saate kadar çalışma, taciz ve güvenlik tehditleri' öne sürülerek sahada çalışmak için yetersiz bulunduklarını belirttiler.
Bianet, 28 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği’nin yerel medyada çalışan kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini incelediği araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.
SKD Türkiye, 14 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli bir araştırma gerçekleştirdi.
Yurt Haber Ajansı, 13 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), 'Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı raporunu yayınladı. Rapor, kadın gazetecilerin cinsiyet eşitsizliğinden dolayı mesleklerini yapmakta zorluk çektiğini ispatlıyor.
Kayseri Anadolu Haber, 11 Aralık 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Etkiniz’in desteğiyle birlikte, yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin mesleki tecrübelerini inceleyen “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli araştırmanın sonucu yayınlandı.
Eşitlik Adalet Kadın Platformu, 3 Aralık 2020

2020 yılının temmuz ayında başlattığımız “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” araştırması, kadınların yerel medyada yaşadığı sorunlara yönelik geniş bir fotoğraf sunuyor. Bu araştırma kapsamında her coğrafi bölgeyi temsilen 27 ilden 30 kadın gazeteciye ulaşıldı, veriler 45 dakika uzunluğunda yarı-yapılandırılmış derinlemesine görüşmelerle toplandı.
Journo, 26 Kasım 2020

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), yerel medyada faaliyetlerini sürdüren kadın gazetecilerin karşılaştığı cinsiyet ayrımcılıkları ve mesleki engellere görünürlük kazandırmak için “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli bir kalitatif (nitel) araştırma gerçekleştirdi.
dokuz8HABER, 26 Kasım 2020

Araştırmacı gazetecilik ve saha araştırmaları üzerine uzmanlaşan MEDAR Proje Koordinatörü Dilek İçten ile MEDAR Araştırma Direktörü Yunus Erduran tarafından 2020 yılının temmuz ayından itibaren yürütülmeye başlanan araştırmanın detayları haberimizde yer alıyor
İlkses Gazetesi 21 Ağustos 2020

Medya Araştırma Derneği’nin (MEDAR) ‘Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak’ başlığıyla toplumsal cinsiyet ekseninde kadın gazetecilerin karşılaştıkları sorunları ele alan ve Dilek İçten ile Yunus Erduran tarafından kaleme alınan araştırmasında, kadınların toplumsal cinsiyet eşitsizliğini en çok deneyimlediği sektörlerden birinin medya olduğu” tespitine yer veriliyor.
Türkiye Etik Gazetecilik Komisyonu, Tarih Yok

dokuz8HABER ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (MEDAR) Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’yla (TüSES) işbirliği halinde İstanbul’da düzenlediği “Sivil Toplum için Yeni Medya ve Yurttaş Haberciliği Eğitim Programı” üç günlük eğitimlerin ardından başarıyla sonlandı.
dokuz8HABER, 2 Mart 2020

MEDAR Araştırma Direktörü Yunus Erduran, TGS Akademi’de ICFJ’nin Gazetecilerin Teknoloji Kullanımı Araştırması’nı anlatacak. Araştırmaya göre, dünya çapında gazeteciler, dijital teknolojiye giderek daha fazla yöneliyor. Veri doğrulama ve sosyal medya doğrulama araçlarının kullanımı artıyor.
dokuz8HABER, 4 Aralık 2019

Almanya’nın Hamburg kentinde Küresel Araştırmacı Habercilik Konferansı’nın 11.’si 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 2018 yılı boyunca Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) ve dokuz8HABER ortaklığında, Hollanda MATRA Programı kapsamında ve The Guardian Data Ekibi desteğiyle düzenlediği ‘Türkiye’de Veri Haberciliğinin Geliştirilmesi’ projesi ve ardından yayınlanan veri haberlerine dair bir konuşma da konferansta yer alacak.
dokuz8HABER, 25 Eylül 2019

MEDAR, Guardian Foundation işbirliği ve Norveç Sosyal Bilimler Derneği desteğiylehayata geçirilen “Gazetecilerin Yurttaş Haberciliği Algısı ve Tutumu Araştırması”nın sonuçlarına göre, yurttaş haberciliği yapan medya kuruluşları arasında en bilinen ve en düzenli takip edilen Dokuz8 Haber oldu.
dokuz8HABER, 26 Temmuz 2018

Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM) yeni araştırmasının sonuçlarını paylaştı.
Bianet, 14 Temmuz 2016

Okuyucular haber sitelerini nasıl değerlendiriyor sorusuna cevap Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin (TAREM) yayınladığı yeni araştırmayla geldi.
T24, 14 Temmuz 2016

Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM) tarafından mart ile mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Alternatif Medya ve Yurttaş Haberciliği’ başlıklı araştırmaya 1299 kişi katıldı.
Diken, 13 Temmuz 2016
